800 g háztartási keksz
100 g mogyoró, vagy dió
200 g cukor
60 g cukrozatlan kakaópor
240 ml víz
150 g vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál csokoládékrém (pl. Nutella
A kekszet törjük darabokra, legyenek közötte apróbb és nagyobb darabok is. Amennyiben mogyorót használhatunk, meg i piríthatjuk, de enélkül is finom lesz, majd ledaráljuk és a kekszhez öntjük. A vizet, a vajat, a kakaóport és a cukrot egy tálba tesszük, lassú tűzön nagyjából 7 perc alatt szirupot főzünk belőle. Amikor elkészült, picit hagyjuk hálni és a vaníliát is hozzáadjuk, majd a kekszre öntjük. Jól összekavarjuk és egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk. Hűtőbe tesszük egy órára. A csokoládét közben felolvasztjuk és hozzákavarjuk a csokoládékrémet, bevonjuk vele a süteményt. Mogyoróval, vagy dióval díszítjük és hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé is rászárad.
2. Elkészítés Robotgéppel verj fel majdnem kemény habbá egy tojásfehérjét 2-3 perc alatt. 20 dkg porcukrot vegyíts el 1 kis csipet sóval és 1 ek étkezési keményítővel. A felét add...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy nagy gáztepsit kivajazunk és félretesszük. 2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk (egyneletesen elosztva). Szórjunk rá lisztet, mert íg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy keverőtálban alaposan összedolgozzuk. (Egy kevés amarantot félreteszünk a beszóráshoz!) A hűtőben pihentetjük minimum 30 percig. Vizes kézzel golyókat formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját kikeverjük 5 dkg kristálycukorral. Belereszeljük egy citrom héját és hozzáadjuk egy vaníliarúd kikapart belsejét. Beleöntünk 5 dkg olvasztott vajat, hozzáöntünk 2,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű