6 nagyon friss, tanyasi tojás sárgája
fél liter tej
1 vanília rúd
25 dkg cukor
3 dl 96 fokos tiszta szesz
kevés narancskivonat
A tejet felforralom a hosszában felhasított vanília rúddal. Közben a cukrot habosra keverem a tojások sárgájával, lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a forró tejet, a végén hozzákeverem a tiszta szeszt és pár csepp narancskivonatot.
Behűtve kínálom.
Megelőzendő a „honnan vegyek 3 dl tiszta szeszt, meg milyen drága az” kommenteket jelzem, hogy készíthető vodkával, vagy fehér rummal, de akkor célszerű kevesebb tejet használni (ha csak nem akarunk egy túlságosan könnyű, alacsony alkohol tartalmú itókát kapni), vagy cseréljük a fél liter tejet 2 dl tejszínre.
A cidert öntsük egy lábasba, melegítsük fel, de ne forraljuk. A narancsot hámozzuk meg, negyedeljük fel. Adjuk a fűszereket, a cukrot és a gyümölcsöt a ciderhez, vegyük le nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéjrudat, narancslevet és barnacukrot üvegbe tesszük és ráöntjük a brandyt. Az üveget jól lezárjuk, összerázzuk és 4 hétig állni hagyjuk. A fahéjlikőrt konyharuhával kibélelt...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. Shakerbe teszem a durvára összetört jeget. 2. Ráöntöm a szörpöt és a tojásfehérjét. 3. Gyorsan összerázom, hogy a tojásfehérje jól elkeveredjen. 4. Végül felöntöm te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzöld kardamomot kicsit megtörjük, a vaníliát felhasítjuk, és a többi fűszerrel együtt a vodkához adjuk. Az üveget lezárjuk, két hétig állni hagyjuk, és naponta felrázzuk. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű