6 nagyon friss, tanyasi tojás sárgája
fél liter tej
1 vanília rúd
25 dkg cukor
3 dl 96 fokos tiszta szesz
kevés narancskivonat
A tejet felforralom a hosszában felhasított vanília rúddal. Közben a cukrot habosra keverem a tojások sárgájával, lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a forró tejet, a végén hozzákeverem a tiszta szeszt és pár csepp narancskivonatot.
Behűtve kínálom.
Megelőzendő a „honnan vegyek 3 dl tiszta szeszt, meg milyen drága az” kommenteket jelzem, hogy készíthető vodkával, vagy fehér rummal, de akkor célszerű kevesebb tejet használni (ha csak nem akarunk egy túlságosan könnyű, alacsony alkohol tartalmú itókát kapni), vagy cseréljük a fél liter tejet 2 dl tejszínre.
Megtisztítjuk a grapefruitokat és a citromot (a fehér részeket nem tesszük bele) összeturmixoljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1000 ml turmixot kapjunk.Pohárba töltjük, belerakj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott citrusokat megsikáljuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk. Jól zárható befőttes üvegbe beletesszük a citrushéjakat, ráöntjük a vodkát, légmentesen lezárjuk. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden reszelve vagy szeletelve. Felönteni vízzel és összeturmixolni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű