6 nagyon friss, tanyasi tojás sárgája
fél liter tej
1 vanília rúd
25 dkg cukor
3 dl 96 fokos tiszta szesz
kevés narancskivonat
A tejet felforralom a hosszában felhasított vanília rúddal. Közben a cukrot habosra keverem a tojások sárgájával, lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a forró tejet, a végén hozzákeverem a tiszta szeszt és pár csepp narancskivonatot.
Behűtve kínálom.
Megelőzendő a „honnan vegyek 3 dl tiszta szeszt, meg milyen drága az” kommenteket jelzem, hogy készíthető vodkával, vagy fehér rummal, de akkor célszerű kevesebb tejet használni (ha csak nem akarunk egy túlságosan könnyű, alacsony alkohol tartalmú itókát kapni), vagy cseréljük a fél liter tejet 2 dl tejszínre.
1. A vizet 4-5 percig forraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a fűszereket, és további tíz percig forraljuk, de csak lassan. 2. Ezután hozzáadjuk a narancs levét, és a citrus héja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt gyömbért locsoljuk meg a citrom levével, majd mehet hozzá a vékonyan lehántott héja is. Mindezt beletenni egy 2 literes műanyag palackba, majd hozzá kell adni a lapos e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel itt tulajdonképpen gyömbér kivonatot készítünk, és le fogjuk szűrni, ezért nincs szükség meghámozni a gyömbért. (héj nélkül legyen 250 g.) Egy kisebb lábasba önts 5 dl vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk!) A gyömbért és a fű...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű