1 liter édes vörösbor (jelen esetben spanyol Sangria bor)
5 dl félédes pezsgő
kb. 40 dkg tetszés szerinti gyümölcs (itt: kék szőlő, ananász, konzerv őszibarack, cseresznyebefőtt, narancs)
A gyümölcsöket nagyobb tálba tesszük, amelyiket szükséges, feldaraboljuk. Narancsot mindenképpen tegyünk bele!
A bort és a pezsgőt ráöntjük, az egészet összekeverjük. Néhány órára behűtjük. Merőkanállal poharakba adagoljuk.
Kínáljunk hozzá kiskanalat vagy fogpiszkálót a gyümölcsök kiemeléséhez.
♥ A Sangria a spanyolok finom bóléja, kerti grillpartik kellemes kiegészítője. Édes, hűs, gyümölcsös, hangulatemelő ital főleg nyárra, de az év többi részében is az ételek remek kísérője.
friss gyömbérből készítsük a gyömbérteánkat, hiszen így érhetjük el igazán a kívánt hatást. Egy ujjnyi nagyságú gyömbérgumót reszeljünk le, forrázzuk le 5 dl forró vízzel és főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA poharat töltsük meg jéggel, töltsük rá a gyümölcsleveket és keverjük össze.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű