1 liter édes vörösbor (jelen esetben spanyol Sangria bor)
5 dl félédes pezsgő
kb. 40 dkg tetszés szerinti gyümölcs (itt: kék szőlő, ananász, konzerv őszibarack, cseresznyebefőtt, narancs)
A gyümölcsöket nagyobb tálba tesszük, amelyiket szükséges, feldaraboljuk. Narancsot mindenképpen tegyünk bele!
A bort és a pezsgőt ráöntjük, az egészet összekeverjük. Néhány órára behűtjük. Merőkanállal poharakba adagoljuk.
Kínáljunk hozzá kiskanalat vagy fogpiszkálót a gyümölcsök kiemeléséhez.
♥ A Sangria a spanyolok finom bóléja, kerti grillpartik kellemes kiegészítője. Édes, hűs, gyümölcsös, hangulatemelő ital főleg nyárra, de az év többi részében is az ételek remek kísérője.
1. Egy vaníliarúd belsejét kapard ki és keverd össze 2 dl tejjel, melegítsd fel, de ne forrjon, és habverővel vagy habosítóval habosítsd fel. 2. Mézzel vagy vaníliás porcukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat meghámozzuk, az almákat szintén és a magházukat eltávolítjuk. A répát karikára, az almát kisebb darabokra vágjuk. A citromot jól megmossuk, felkarikázzuk és az egészet e...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejet kimérjük egy edénybe 2 Folyamatos melegítés és kavargatás mellett hozzáadjuk a nutellát, a vaníliarúd kikapart belsejét és megvárjuk amíg felolvad a tejben a mogyorókré...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA szamócát folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd amikor már teljesen tiszta lesz az öblítővíz, akkor csumájától is megszabadítjuk, majd lemérjük. Ahány kiló a gyümölcs, annyi ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű