1/2 l szesz
7 adag erős feketekávé
20dkg keserű csoki
80 dkg cukor
2 dl víz
2 dl habtejszín
2 tojás sárgája
7 adag erős feketekávéba tördelj bele 20 dkg keserű csokit, addig melegítsd, amíg az összes csokidarabka felolvad.
80 dkg cukorból kb. 2 dl vízzel főzz sűrű szirupot és hagyd kihűlni.
A 2 dl tejszínhez keverd a 2 csomag vaníliás cukrot, add hozzá a 2 tojás sárgáját és még 2 evőkanál cukrot.
Ezt a keveréket add a sziruphoz, miután elkészültél, add hozzá a hideg csokis keveréket. Habverővel alaposan dolgozd össze.
Ezután jön hozzá az alkohol. ( nekem 36%-os alkoholom volt)
Egy csatos üvegbe belerakjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a vizet. Érdemes pici meleg vizet önteni előszór, hogy a cukor könnyebben feloldódjon. Hozzáadjuk a langyos vízzel átmosott g...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: NehézA vizet a cukorral,citromsavval,a félbevágott citromokkal meg a virágokkal jól elkeverjük úgy hogy a cukor elolvadjon és 2 napig áll közben fel kell keverni. 2 nap után leszűrjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörd össze a gyümölcsöt, tedd a tejbe a fagyi felét, hbverővel verd fel, tedd pohárba, a maradék fagyit tedd a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagy mangó felét meghámozzuk (azért írom, hogy nagy, mert valahol kicsiket árulnak...), összedaraboljuk (inkább lenyestem...). Az almának csak a magházát szedjük ki, a héja mara...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű