50 dkg szőlő, vagy meggy
3 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
14 dkg cukor
12 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
A tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük, összekavarjuk.. A lisztet, a sütőport, a kihűtött olvasztott vajat és a vaníliát hozzáadjuk és robotgéppel összekavarjuk. A megmosott szőlőszemeket a tésztához keverjük. Ha túl nagyok a szőlőszemek, vágjuk őket kettőbe. Kikent kuglófformába, vagy 20 x 20 cm-s tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a cukorral, vaníliával habosra keverjük, a lisztet, sütőport hozzáadjuk, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg könnyen keverhetővé válik, (ha túl híg, nem sül át a bels...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadjuk a tojást, azzal is jól elkeverni. Utána az őrölt fahéjjal összekevert kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felvá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű