50 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
15 dkg porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg vaj
3 dl tej
5 dkg mazsola
1 evőkanál rum, vagy rumaroma
A vajat, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és kis lángon főzni kezdjük. A kekszet darabokra tördeljük és a vágott dióval együtt egy tálba tesszük. A szirupot langyosra hűtjük és ráöntjük, jól összekeverjük. A mazsolát és a rumot, vagy a rumaromát is hozzákeverjük. Fóliára öntjük a masszát, rudat formálunk belőle és feltekerjük. Pár órára hűtőbe tesszük, ezután szeletelhetjük.
1. Egy nagyobb keverőtálba mérem a lisztet, melyhez a sütőport és a cukrokat keverem. 2. Hozzáadom a lecsepegtetett meggyet, majd ráreszelem a félig kiolvasztott gesztenyemassz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal/ margarinnal és a porcukorral, majd a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk. A cipót befóliázva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük....
Elkészítési idő: 40 PERC + PIHEN Nehézség: Könnyű