50 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
15 dkg porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg vaj
3 dl tej
5 dkg mazsola
1 evőkanál rum, vagy rumaroma
A vajat, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és kis lángon főzni kezdjük. A kekszet darabokra tördeljük és a vágott dióval együtt egy tálba tesszük. A szirupot langyosra hűtjük és ráöntjük, jól összekeverjük. A mazsolát és a rumot, vagy a rumaromát is hozzákeverjük. Fóliára öntjük a masszát, rudat formálunk belőle és feltekerjük. Pár órára hűtőbe tesszük, ezután szeletelhetjük.
A kókuszkrémet, a kókuszzsírt és a konyakot forrald össze, majd tördeld bele a csokoládét: ha megolvadt, dolgozd jól össze. Végül keverd bele az aszalt és konyakba áztatott meggye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött összefőzzük. Levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy tepsi aljába tesszük, és jól beleny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Kivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.) 2 A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű