50 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db fokhagymagerezd
2 dl tejföl
1 evőkanál Globus Mustár
Delikát ételízesítő
2 evőkanál liszt
4 db babérlevél
őrölt bors
olívaolaj
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, a borsot és puhára főzzük.Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A mártást a megpirított csirkemellhez keverjük.
A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, majd megszárítjuk. Felcsíkozzuk vagy felkockázzuk, jó alaposan borsozzuk és sózzuk, akár kedvünk szerint más fűszerekkel/fűszerkeverékke is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket félbe vágni, és egymás mellé a tepsiben tenni, sózni, borsozni . A baby spenótot megmosni, és pici olajon megfonnyasztani a lereszelt fokhagymával együtt. Mikor ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkecombokat enyhén besózom. A lisztben elkeverem a pirospaprikát,köményt, borsot,majoránnát, szárnyas fűszerkeveréket. A csirkecombokat beforgatom a fűszeres lisztben. Eg...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűFőzzük ki a rizst annak tasakján olvasható utasítások szerint. Eközben a kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. Lazítsuk el a pasztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű