80 dkg csirkemell filé
40 dkg szeletelt bacon
20 dkg sajt
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 kiskanál só
bors ízlés szerint
forma kikenéshez:
vaj,zsemlemorzsa
Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellet felkockázva a többi összekevert alapanyaggal elkeverjük.
A kivajazott morzsázott formánkat baconnel kibéleljük.
A húst a formába öntjük, és a szalonnát ráhajtogatjuk.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és addig sütjük amíg a szalonna megpirul.
A csirkemellet apró kockára vágjuk. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet a majonézt és a lisztet és ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször a csirkemelleket, 2 x 2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is. Egy masszát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonna zsírját kisütjük. Megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat (csirkeaprólék), a felaprózott gombát és a petrezselymet. Eközben a borsót megfőzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá. A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű