1 1/2 kg sertésoldalas
fokhagyma
köménymag
só, bors
babérlevél
krumpli
Az oldalast kuktában a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy ellepje puhára főztem., majd feldaraboltam.
Egy tepsibe hasábra vágott krumplit szórtam, megsóztam és egy kis olajjal összeforgattam, ráfektettem a feldarabolt sertésoldalast, alufóliával letakartam addig, amíg a krumpli megpuhult, majd az alufóliát levéve pirosra sütöm.
A húst nagyobb darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük. Borsozzuk, majd egy mélyebb tepsire rakjuk. Rászeletelünk fokhagymát, teszünk alá 3 evőkanál zsírt, és kb 1,5 dl vizet. Letakar...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes1. A csülköt megmossuk, megtisztítjuk, ha esetleg van rajta pecsét, akkor azt levágjuk, egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd közepes fokozaton (nála...
Elkészítési idő: 4-6 óra Nehézség: Könnyű1. A rizst kevés zsírban átforrósítjuk, felöntjük a vízzel, hozzákeverjük az ételízesítőt, kevés borsot és fedő alatt addig pároljuk, amíg a vizet be nem szívta. 2. Egy tűzálló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet a mustárt, a szóját, az olajat és a fűszereket egy kis tálban össze keverem. Az oldalast darabokra vágom, jól megmosom, majd megkenem a fűszer keverékkel. Sokkal jobb le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű