1 1/2 kg sertésoldalas
fokhagyma
köménymag
só, bors
babérlevél
krumpli
Az oldalast kuktában a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy ellepje puhára főztem., majd feldaraboltam.
Egy tepsibe hasábra vágott krumplit szórtam, megsóztam és egy kis olajjal összeforgattam, ráfektettem a feldarabolt sertésoldalast, alufóliával letakartam addig, amíg a krumpli megpuhult, majd az alufóliát levéve pirosra sütöm.
A hússzeleteket kissé kiverjük, sertés fűszerkeverékkel beszórjuk és vajon/margarinon, vagy akár olajon mindkét oldalán világosra sütjük. Egy tepsit kikenünk margarinnal, a hússze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesKészítünk egy sima pörköltet a hozzávalókból. A lényeg, hogy minél kevesebb leve maradjon a végén. (Én a töltéskor le is szűrtem.) A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű