2,5 kg sertésoldalas
4 gerezd fokhagyma
babérlevél
só, frissen őrölt bors, majoranna, őrölt kömény
3 kanál méz
2 kanál mustár
1 kanál étolaj
1kg krumpli
2 fej vöröshagyma
A sertésoldalast előfőzöm kuktában, a fűszerekkel, babérlevéllel, fokhagymával. Amikor megpuhult a tepsiben elterített krumplira és hagymára fektetem, a kevés főzőlével meglocsolt és a méz, mustár, olaj keverékével megkent, kisebb darabokra vágott oldalast és készre, pirosra sütöm 200 fokos sütőben.
Egy magas falú edényben olvasszuk meg a zsírt, majd szórjuk bele a kockára vágott húst, amit sózzunk és borsozzunk, ízlésünknek megfelelően. Plusz az őrölt köményt se felejtsük...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom. A csont nélküli tarját vékonyabbra felszeletelem, majd kevés forró olajban kisütöm. A sütőt előmelegítem 185 C fokra. Egy közepes...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA csülköket egy nagy edénybe tesszük, dobunk bele babérlevelet, beleszórunk egy kávéskanál majoránnát, húsz szemnyi fekete borsot, és sózzuk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsokat előkészítem, klopfolom. Megtöltöm a húsokat sajttal, sonkával, hústű segítségével rögzítem, sózom. Bepanírozom, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Az olajat felhevíte...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes