1 kg sertésoldalas
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
majoranna, köménymag, babérlevél
őrölt feketebors, só
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
Az oldalast felteszem főni kuktába, fokhagymával, hagymával, sóval, borssal, köménnyel. Amikor megfőtt kicsontozom és kisebb darabokra vágom.
A lisztet a sóval és a borssal, pirospaprikával összekeverem.. A tojásokat egy evőkanál mustárral felverjük, s ezek után már teljesen hagyományos módon panírozzuk, utoljára zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük.
A jó alaposan kiáztatott húsokat nagyobb fazékba tesszük, majd befűszerezzük. Adunk hozzá három egész fűszerpaprikát, három babérlevelet, teáskanálnyi egész borsot, egy megtisztíto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a jól megmosott húst szárazra töröljük -börét több helyen bevágjuk -a hagymákat és a fűszereket nagyon apróra vágjuk,ősszekeverjük kb, 4 evőkanál olajjal,sóval és borssal izesit...
Elkészítési idő: 180 Nehézség: NehézA leveles tésztát felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. Felkockázzuk a bacont/szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémb...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1. verzió Két nappal a sütés előtt bepácolom a csülköt! Nagyobb darabokra vágom a vöröshagymát, besózom a csülköt (én a csont nélkülit szeretem) és az összes hozzávalóval együtt...
Elkészítési idő: 1 óra munka +24 Nehézség: Közepes