50 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet só
300 ml tej
3 dl víz (szóda)
1 bő evőkanál étolaj
A töltelékhez:
20 dkg darált hús
10 dkg gomba
1 közepes fej hagyma - vörös
2 evőkanál étolaj
só
bors
A panírozáshoz:
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Először elkészítjük a palacsintákat. Az olajon megpirítjuk a hagymát és a gombát, rádobjuk a darált húst és azt is megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval és rövid lére pároljuk. Amikor kész van a palacsinták közepére kanalazzuk a tölteléket és a két oldalát ráhajtjuk, majd feltekerjük.
Utána lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük forró olajban
A padlizsánokat megmosom és fogpiszkálóval körbe szurkálom. A gázrózsa köré alufóliát helyezek, hogy a lecsurgó lé ne égjen rá. Az égőkre platnit /vaslapot/ helyezek és rárakom sül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk fel a csokoládét. Olvasszuk fel a tejjel és vízzel, kis lángon (gőz fölött még biztosabb). Adjuk hozzá az átszitált kakaóport, fahéjat és chillit, majd jól keverjük el....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű