Családireceptkönyv.hu

Rizskoch (maradék főtt rizsből)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg rizs (maradék főtt)
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 evőkanál cukor
2 db tojás
20 dkg sárgabarack befőtt
sárgabarack lekvár

Elkészítés:


A pudingporból a szokásos módon, két evőkanál cukorral, a tejjel sűrű pudingot készítek.Összekeverem a már főtt rizzsel, beleteszem a két tojássárgáját, a maradék cukrot és a barackot. (Én most házi befőttel készítettem)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a masszát.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénaiba teszem, előmelegített sütőben 180 fokon, 10-15 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Tálaláskor sárgabarack lekvárral leöntöm.

Rizskoch (maradék főtt rizsből)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kelesztés nélküli kifli
Kelesztés nélküli kifli

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás palacsinta tepsiben
Almás palacsinta tepsiben

A lisztet, kristálycukrot, sütőport és a sót egy tálban összekeverem. A liszt közepébe mélyedést készítek, ide ütöm a tojást. Majd apránként a tejet hozzáadva csomómentesre kikever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült madártejsüti
Sült madártejsüti

A házi-krémes port keverd csomómentesre a tejjel. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral verd habosra. Add hozzá a lágy vajat, kanalanként a l...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós rúd
Sós rúd

A kinyújtott tésztát csöröge metélővel elvágjuk tojással meg kenjük és megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk