40 dkg rizs (maradék főtt)
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 evőkanál cukor
2 db tojás
20 dkg sárgabarack befőtt
sárgabarack lekvár
A pudingporból a szokásos módon, két evőkanál cukorral, a tejjel sűrű pudingot készítek.Összekeverem a már főtt rizzsel, beleteszem a két tojássárgáját, a maradék cukrot és a barackot. (Én most házi befőttel készítettem)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a masszát.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénaiba teszem, előmelegített sütőben 180 fokon, 10-15 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Tálaláskor sárgabarack lekvárral leöntöm.
Elkészítése: A lisztbe belekeverni a sót, egy nagyobb tálba a zsírt és tejföl jól kikeverni kézi habverővel, hozzá adni az ecetet, ezt is bele keverjük, majd apránként adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden összetevőt jól alaposan összekeverünk, tepsibe öntünk, amit előtte kizsíroztunk. Tetejét olvasztott zsírral meglocsoljuk. Megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverünk 15 dkg cukrot, a reszelt csokoládét és a lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bonbonhoz A csoki és a tej kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat, hogy formázható, de nem száraz masszát kapjunk. Míg hideg, kis golyókat formázunk belőle, egy lapos tányér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű