1 liter tej
2 db tojás
410 g sima búzaliszt
3 teáskanál cukor
1 teáskanál só
kevés napraforgó olaj a tepsi kikenéséhez
kimagozott meggy
Egy tálban verjük fel a tojásokat és keverjük el bennük a cukrot és a sót. Öntsük hozzá a tej 1/3-át, keverjük el és adjuk hozzá a liszt 1/3-át is. Keverjük fakanállal simára a tésztát, majd öntsük hozzá a maradék tejet és lisztet is. A lényeg, hogy sima, sűrű palacsintatésztát kapjunk. Hagyjuk állni, amíg a sütő felmelegszik 170 fokra. Olajozzunk ki egy tepsit és öntsük bele a tésztát, szórjuk meg a kimagozott meggyel. Süssük kb. 15-20 percig 170 fokon. Akkor jó, ha kicsit megbarnul a teteje. Szeleteljük fel és tálaljuk azonnal. Én még hozzákevertem a tésztához a tegnapi megmaradt túró tölteléket is.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a...
Elkészítési idő: 1óra 30 percA darált kekszet egy nagy tálban összekevered a kakaó porral. Az olvasztott margarint a cukorral a tejjel felmelegíted, addig, míg a cukor el nem olvad. Beleteszed a vanília és ru...
Elkészítési idő: 25 percA kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden al...
Elkészítési idő: 1 óra