menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas fagylalt


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 ml tej
250 ml tejszín
150 g nádcukor
egy csipet só
kb. 10 darab fahéj rúd, összetörve
5 tojássárgája

Elkészítés:


A tejet, tejszínt, cukrot, sót és a fahéj darabokat egy lábasba tettem, forrpontig melegítettem, majd a tűzről lehúzva, letakarva állni hagytam.

Egy-másfél óra elteltével kihalásztam belőle a fahéj darabokat, majd visszatettem a tűzhelyre melegedni. Közben a tojássárgákat kézi habverővel alaposan összekevertem. A meleg tejszínes keveréket nagyon lassan, apránként, folyamatos keverés mellett a tojáshoz öntöttem.

Így az egészet visszarakva a tűzre (a lehető legkisebb lángon – óvatosabbak gőz felett is csinálhatják) folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főztem belőle. A legjobb célszerszám ehhez tapasztalataim szerint egy szilikonos spatula, ezzel folyamatosan le lehet szedni az edény oldaláról és aljáról a sűrűbb részeket. Tényleg fontos a kis láng, az odafigyelés és a szüntelen keverés.

Amikor elérte a kellő állagot, egy másik edénybe öntöttem át, esetleg ezt lehet hideg /jeges vízbe tenni, hogy leálljon a melegedési folyamat. Trükkös dolog ez, mert ha csak simán levesszük a tűzről, a kis szemtelen még akkor is képes rántotta jelleget ölteni. Tehát menjünk elébe és hűtsük le időben.

Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, még a hűtőben is pihent egy éjszakát, utána mehetett is a fagyigépbe.

Fahéjas fagylalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piccolo
Piccolo

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzágyúrjuk még a tojássárgákat, a tojást a vaníliás cukrot és a porcukrot. Fél cm vastagra nyújtjuk és pogácsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Rumba kocka
Rumba kocka

Elkészítése: A tészta hozzávalóit össze dolgozzuk és a tepsi hátlapján három lapot sütünk belőle. A tejet, lisztet, cukrot sűrű krémmé főzzük, amikor kihűl hozzá adunk 1 citrom l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós, mákos kalács
Diós, mákos kalács

A lisztet keverőtálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a zsiradékot, az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy kissé keményebb - kb. sűrű nokedli állagú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

Külön-külön megfőzzük. 25 dkg vajat 20 dkg porcukorral jól kikeverjük ennek a kétharmadát a puncspudinghoz 1/3-át a vaníliás pudinghoz keverjük. A lapokat megtöltjük úgy, hogy kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk