80 dkg sertéstarja
10 dkg füstölt szalonna
1 db tejföl (kis doboz)
2 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
2 db paprika
liszt
só, bors, pirospaprika
petrezselyem
kevés olaj
A tarját felszeletelem és nagyobb darabokra vágom, megforgatom lisztben. A kockára vágott szalonnát kisütöm, a zsírján hirtelen átsütöm a tarja darabokat. A húst kiveszem és a zsiradékhoz még teszek egy kevés olajat, rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, dinsztelem, majd megszórom pirospaprikával, borssal, és hozzárakom a húst, megsózom, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzöm. Amikor a hús megpuhult egy kevés liszttel simára kevert tejfölt hozzáöntöm (én előbb a húst addig kiveszem) és jól elkeverem a pörkölt levében, majd visszateszem a húst és készre forralom, megszórom frissen vágott petrezselyemmel. Rizzsel, nokedlival, kifőtt tésztával lehet tálalni.
A sertéshúst szeletekre vágom és kiklopfolom, majd a szeletek mindkét oldalát besózom. Kb. fél liter tejben 4-5 gerezd fokhagymát zúzok össze, belerakom a besózott hússzeleteket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBő fokhagymával és vörös hagymával zsiradékon pirítsd le a fel kockázott húst, én sertésszűz pecsrnyét használtam ennek nem kell sok idő fehéredésig majd fűszerezd só, bors, őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, 1 evőkanál libazsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csülköt kuktában 1,5 óra alatt takarék lángon előfőzzük a babérlevéllel, a borssal és a sóval, annyi vízben, amennyi ellepi. 2. Ezután a burgonyát felkarikázzuk, egy jénaiba...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Könnyű