80 dkg sertéstarja
10 dkg füstölt szalonna
1 db tejföl (kis doboz)
2 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
2 db paprika
liszt
só, bors, pirospaprika
petrezselyem
kevés olaj
A tarját felszeletelem és nagyobb darabokra vágom, megforgatom lisztben. A kockára vágott szalonnát kisütöm, a zsírján hirtelen átsütöm a tarja darabokat. A húst kiveszem és a zsiradékhoz még teszek egy kevés olajat, rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, dinsztelem, majd megszórom pirospaprikával, borssal, és hozzárakom a húst, megsózom, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzöm. Amikor a hús megpuhult egy kevés liszttel simára kevert tejfölt hozzáöntöm (én előbb a húst addig kiveszem) és jól elkeverem a pörkölt levében, majd visszateszem a húst és készre forralom, megszórom frissen vágott petrezselyemmel. Rizzsel, nokedlival, kifőtt tésztával lehet tálalni.
A vöröshagymát fölvágjuk kockára a tetszölegesen fölvágott paprikával elkezdjük étolajon dinsztelni mintha pörköltet készitenénk. Amikor már van egy kis szine akkor a fokhagymát é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott húst szeletekre vágjuk, vékonyra verjük, besózzuk, borsozzuk, megkenjük egy oldalát mustárral és megszórjuk a zúzott fokhagymával. 2. Legalább egy óráig állni ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és a zsírban ropogós pirosra sütjük. A vajban megpirítjuk a hagymát, és addig pároljuk benne a megsózott, borsozott, apróra v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesStefánia szelet Hozzávalók: Fél száraz kenyeret leáztatni, jól kinyomni a vizet,majd a nagylyukú reszelőn lereszelni.Mindent összekeverek,fokhagymát belenyomni,hagymát be...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes