2 egész tojás
2 tojássárgája
liszt
zsír/margarin
sütőpor
csipetnyi só
Olyan tésztát kell gyúrni, hogy se kemény ne legyen, se lágy. Legyen könnyen nyújtható.
Vékonyra ki kell nyújtani, téglalap alakúra felvagdosni, minden téglalapba késsel 2 vonalat kell vágni a tésztába.
Mielőtt nekiállunk kisütni, egyet tekerni kell rajta (hogy a közepe lukas legyen).
Még melegen porcukorral beszórjuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, ha kell kis lisztet teszünk hozzá. A tészta eléggé ragadós, nyúlós, mert sok rámát tartalmaz, ezért nyújtás előtt mindenképpen kerüljön kb fél órára hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a tejföllel összekevert élesztőt. Összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. Négy cipót formálunk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 cipóra osztjuk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni,dermedni. A lehűlt tészta egyikét kivesszük a hűtőből,3 mm-re nyújtjuk ,majd felvágjuk csík...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszevágod a gyümölcsöket egy nagy tálba, de az epreket össze turmixolod és a levét a többi gyümölcshöz öntöd.. 1 órát fagyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű