50 dkg darált hús
3 e.k. zsemlemorzsa (csak akkor, ha egybe sütöm, ha pogácsákat sütök akkor több)
2 tojás
1 zsemle
1/2 m.k. őrölt bors, őrölt kömény
2-3 gerezd fokhagyma
1 t.k. ételízesítő
1,5 t.k. só
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Ha egybe sütjük akkor a tetejét megkenjük felvert tojással, ha pogácsákat sütünk belőle, akkor be forgatjuk zsemlemorzsába.
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsirad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük. A csülköket még melegen kicsontozzu...
Elkészítési idő: 210 min Nehézség: KözepesEgy edénybe beleöntjük a fél deci olajat és az apróra vágott szalonnát,miután megpirult ,kiszedjük a pörcöt és hagymát pirítjuk,majd belerakjuk az apró kockákra vágott húst ugy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű