tészta:
25 dkg liszt
1 tojás
3 dkg vaj
pici élesztő
annyi tej, hogy könnyen nyújthtó legyen a tészta
krém:
4 csomag vaníliáspuding
3 dl + 1 l víz
25 dkg +25 dkg cukor
10 tojásfehérje
2 cs
A tésztához a 25 dkg lisztet, a tojást, a vajat, az élesztőt és a tejet összegyúrjuk, kisodorjuk.
15 dkg margarint felolvasztunk, 18 dkg liszttel összekeverjük és a kisodort tésztára kenjük, és úgy, mint a kalácsot feltekerjük. 4 részre osztjuk, majd külön-külön kisütjük.
A vaíliáspudingokat 3 dl vízben simára elkeverjük. Az 1 l vízben 25 dkg cukrot felfőzünk és az elkevert pudingot belefőzzük.
A 10 tojásfehárjét 25 dkg cukorral és a 2 cs. van.cukorral kemény habot verünk és a megfőtt pudinggal jól összefőzzük
Ha nyújtjuk a tésztát, már ne nagyon lisztezzük, különben nagyon kemény lesz a kisült lap
A hozzávalókból tésztát gyurunk, 4 lapba sütjük tepsi hátán. A krémet megfőzzük, ha kihült összekeverjük a margarin cukor keverékkel. Ezután töltjük a lapokat, de a közepére nem kr...
Elkészítési idő:A tojást,szódabikarbónát,mézet,a zsiradékot,édesítőt,a tejet és a vizet összekeverjük és gőz felett főzzük,amig kicsit be nem sűrűsödik.Beledolgozzuk a zabpelyhet,a sót és a rizsli...
Elkészítési idő: