40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
reszelt sajt
3 t.k. só
tetejére:
felvert tojás
reszelt sajt
A hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Nem kell sem dagasztani, sem keleszteni.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
KÁPOSZTA: A káposzta torzsáját kiszedjük, majd lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk 30 percet, majd jól kinyomkodjuk. Egy edényben felhevítjük a zsírt és karamellizáljuk benne a...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes1. A mélyhűtött leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. 2. Egész tojással lekenjük, 1 centi széles csíkokra vágjuk. 3. Csíkonként darabolva főzőkanál nyelére...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű sütőlapot. A rokfortot villával megtörjük, simára eldolgozzuk a krémsajttal, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiterítjük a tésztát, soronként 3 virslit ráhelyezünk, majd felkockázzuk. Feltekerjük a virslit, majd két oldalán megtekerve, cuki kis "cukkorcsomagot" gyártunk belőle. Sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű