Sertés comb
hagyma
só,bors,pirospaprika
sárgarépa (kb 1kg)
Petrezselyem
babérlevél
egész bors
A húst úgy készítjük el, mint a pörköltet.
A hagymát olajon/zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk(itt az egész borsot használjuk), paprikázzuk, majd lassú tűzön, lefedve puhára főzzük.
Beletesszük a babérlevelet is még az elején (de az a pörköltbe nem kell)
A sárgarépát, petrezselymet megtisztítjuk, lereszeljük, és azt is belefőzzük a húshoz.
Ha kész behabarjuk, de tej helyett vízzel.
( liszt, tejföl, víz)
Zsemle vagy krumpli gombóccal tálaljuk.
Elkészítése: A sózott karajszeleteket a tepsi aljára teszem. A következő öntetet teszem rá 2 deci olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé, egy kanál ételízesítő. Fóliával lefedem...
Elkészítési idő:A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd...
Elkészítési idő: 45 percA húst előkészítjük. Megmossuk és jól lecsepegtetjük. Vékonyra klopfoljuk, majd a széleit bevagdossuk, így sütés közben nem fog felfelé kunkorodni. Ízlés szerint sózzuk, bors...
Elkészítési idő: