3 dl kókusztej
1 csapott ek. konjakliszt
1 púpos ek. kókuszreszelék
1 csapott ek. édesítő
1 csapott ek. kókuszliszt
A kókusztejet melegíteni kezdjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük az alaposan elkevert száraz hozzávalókat és 3 – 4 perc alatt besűrítjük.
Nagyon jó állagú desszert, darabos, nem folyós, nem nyúlós és enyhén kókuszízű.
Eritrittel elkevert kakaóval tálaltam.
Keverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat bármilyen sorrendben összekeverjük zsírozott (vagy vajazott), lisztezett tepsiben sütjük, közepes lángon. Tűpróbával ellenőrzöm, hamar kész.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűiskóta Az alapanyagokból homogén masszát keverünk. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Kettévágjuk a piskótát. Krém A hozzávalókból robotgéppel kikeverjük a krémet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5-6 tojásból készítek egy sima piskótát. Ha kihűlt, visszahelyezem a tepsibe. A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes