25 dkg -50%-os dw liszt
5dkg olvasztott vaj
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej
1/2 friss élesztő (2,5 dkg)
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 5 e.k. update Zero
+ a kenéshez 1db tojás
Az élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyzet alakúra, majd bevagdossuk kis négyzetekre.
Megtöltjük, majd kettéhajtjuk, megnyomkodjuk a széleit, hogy ne folyjon ki a lekvár. Megkenjük tojással a leveleket.
Töltelék: update barack dzsem vagy xilites/más édesítős lekvár
190 fokon 20 percig sütjük.
A lisztet mély tálba tenni, közepébe mélyedést csinálni. Kevés langyos tejbe cukrot tenni, bele az élesztő, és a mélyedésbe önteni, pici liszttel összekeverni és letakarva hagyni k...
Elkészítési idő:A megmosott medvehagymát összeszecskázod, durvára. A mogyorót kicsit összetöröd, és szárazon megpirítod serpenyőben. Ezeket a sajttal, olívaolajjal együtt beleteszed egy darálóba...
Elkészítési idő:A szalonnából alacsony lángon kiolvasztom a zsírt, ezen pár percig sütöm a borsót, felöntöm a tejszínnel, öt percig forralom magas lángon. Elkeverem a fogkeményre főzött tésztával...
Elkészítési idő: