40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…
összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az egész feta sajtot és a koktélparadicsomokat tegyük egy jénaiba/tepsibe. Locsoljuk meg őket 1-2 evőkanál olívaolajjal, szórjuk meg frissen őr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. - A répát kis téglalapokra szeleteljük. - Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. - Feltesszük sós vízben a tésztát. - A...
Elkészítési idő: 15- 30 perc Nehézség: KözepesA sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást a sóval és cukorral felverjük. A tejet k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA jó lasagne alapja a jó szósz, ráadásul ez készül a legtovább, így ésszerű is ezzel kezdened. A húsokat keverd össze, sózd és borsozd kedvedre. A hagymát és a szalonnát kockázd fe...
Elkészítési idő: 170 perc Nehézség: Nehéz