25dkg -50%os dw liszt vagy update liszt
1/2 friss élesztő
1 kiskanál só
1dl meleg tej
Annyi langyos víz, amennyit még felvesz (én először mindig csak 0.5 dl-t adok hozzá, majd fokozatosan kicsiket, míg össze nem áll a tészta)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük.
Feltét: bármi ízlés szerint: light szalámi, update sonka, parizer, virsli…stb. és reszelt light sajt. Én szoktam rátenni pici kukoricát is.
Pizza szósz:
A friss paradicsomkockákat pici Olíva olajon hagymával felteszünk főni, puhára szétfőzzük, pépes legyen. Fűszerezzük: bazsalikom, oregánó, Majoránna, bors, fokhagyma, 1-2 pötty édesítő, max. 1 dl víz, összeforraljuk és kész is.
100g pizza tápértéke:
241 Kalória
21g Fehérje
15,7g szénhidrát
8,8g zsír
A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, a főzővízből félreteszünk egy fél csészényit. Az összes többi hozzávalót turmixgépbe vagy késés aprítóba tesszük, és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra, a paradicsomokat mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kockára. A sonkaszeletek csíkozzuk fel, a babot csepegtessük le. Egy edényben 2 evőkanál o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát vízben kifőzzük, majd túróval és a nagy pohár tejföllel összekeverjük. Közben a szalonnát is kisütjük. A tésztát a szalonna zsírjával bekent tepsiben elterítjük, ízlés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húsleveskockát belerakjuk fél liter vízbe, hogy feloldódjon. A tejfölt elkeverjük két evőkanál liszttel, majd egy merőkanállal hozzáadunk a forró levesből, simára keverj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű