25dkg -50%os dw liszt vagy update liszt
1/2 friss élesztő
1 kiskanál só
1dl meleg tej
Annyi langyos víz, amennyit még felvesz (én először mindig csak 0.5 dl-t adok hozzá, majd fokozatosan kicsiket, míg össze nem áll a tészta)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük.
Feltét: bármi ízlés szerint: light szalámi, update sonka, parizer, virsli…stb. és reszelt light sajt. Én szoktam rátenni pici kukoricát is.
Pizza szósz:
A friss paradicsomkockákat pici Olíva olajon hagymával felteszünk főni, puhára szétfőzzük, pépes legyen. Fűszerezzük: bazsalikom, oregánó, Majoránna, bors, fokhagyma, 1-2 pötty édesítő, max. 1 dl víz, összeforraljuk és kész is.
100g pizza tápértéke:
241 Kalória
21g Fehérje
15,7g szénhidrát
8,8g zsír
A hozzávalókat összekeverjük gombócokat formálunk belőle. Tenyerünkön kinyújtjuk lángos formára. Az étolajban aranysárgára sütjük. Tetszés szerint fokhagymával tejföllel sajt...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: NehézGépben 20 percig dagasztatom, majd hagyom, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, ilyenkor hűvösebb időben maradhat a gépben egész éjszakár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A nudlihoz: Nudli: A spenótot forró vízbe dobjuk, és 20 másodperc után kivesszük. Lecsöpögtetjük, a vizet kinyomjuk belőle és apróra vágjuk. Tökéletes lesz akkor is (...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük, majd kb. 10 percet hagyjuk, hogy kicsit megkeljen, s két kanál segítéségével olajba kanalazgatjuk. Ezek olyan kis golyócskák lesznek. Ha olajsütőben...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű