menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25dkg -50%os dw liszt vagy update liszt
1/2 friss élesztő
1 kiskanál só
1dl meleg tej
Annyi langyos víz, amennyit még felvesz (én először mindig csak 0.5 dl-t adok hozzá, majd fokozatosan kicsiket, míg össze nem áll a tészta)

Elkészítés:



A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük.

Feltét: bármi ízlés szerint: light szalámi, update sonka, parizer, virsli…stb. és reszelt light sajt. Én szoktam rátenni pici kukoricát is.



Pizza szósz:
A friss paradicsomkockákat pici Olíva olajon hagymával felteszünk főni, puhára szétfőzzük, pépes legyen. Fűszerezzük: bazsalikom, oregánó, Majoránna, bors, fokhagyma, 1-2 pötty édesítő, max. 1 dl víz, összeforraljuk és kész is.

Trükkök, tippek, praktikák:


100g pizza tápértéke:
241 Kalória
21g Fehérje
15,7g szénhidrát
8,8g zsír

 Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás omlós háromszög
Medvehagymás omlós háromszög

A lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a 2 tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett gyúródeszkára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkés-zöldséges pirított tészta
Csirkés-zöldséges pirított tészta

A spagettit a szokásos módon kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd félretesszük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Ilyenre daraboljuk a paprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis finomság
Cukkinis finomság

A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...

Elkészítési idő: 20'
Nehézség: Könnyű
share
Rakott galuska tejfölös tarjával
Rakott galuska tejfölös tarjával

1. A hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpirítjuk. 2. A császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpirítjuk, majd a kettőt összekeverjük. 3. Elkészítjük a galuskát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk