1 cs tészta
1 bögre gríz
1 bögre víz
kevés zsír
só, cukor
Kevés felforrósított zsírba rakom a grízt
Amikor félig megpirult, beleteszek 2 cs. van. cukrot és készre pirítom...
Kevés hideg vizet öntök rá...(ettől megpuhulnak a daraszemek)
Először "összeáll" ...de folyamatos keverés közben morzsás lesz.
Beletesszük a kifőzött tésztát, összekeverjük és kész is...
Házi baracklekvárral tálalom.
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt elősütjük a tésztát. Utána mehet rá a feltét, majd vissza a sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt megpirul.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csak összekeverem, kis darabokat csípek belőle, lángos alakúra formázom és forró olajban kisütöm. A töltött lángoshoz ketchuppal megkentem a tésztát, párizsit és saj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű