1 cs tészta
1 bögre gríz
1 bögre víz
kevés zsír
só, cukor
Kevés felforrósított zsírba rakom a grízt
Amikor félig megpirult, beleteszek 2 cs. van. cukrot és készre pirítom...
Kevés hideg vizet öntök rá...(ettől megpuhulnak a daraszemek)
Először "összeáll" ...de folyamatos keverés közben morzsás lesz.
Beletesszük a kifőzött tésztát, összekeverjük és kész is...
Házi baracklekvárral tálalom.
A hozzávalókat összekeverem és bő forró olajba kanalazva kisütöm. Fahéjas porcukorba hempergetem vagy lekvárral tálalom.
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...
Elkészítési idő:A csirkét lehetőleg előző este befűszerezzük, és egy kevés szójaszószba áztatjuk. Megfőzzük a tésztát. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát, a sárgarépát vékony...
Elkészítési idő: