sárgarépa (3szál)
karfiol (20dkg)
brokkoli (50dkg)
10dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
3szlet light sajt
fűszerek: bors, ételízesítő, piros paprika, fokhagyma, majoranna
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, megpároljuk, tepsibe tesszük, leöntjük fűszeres Pilos 0,1%os joghurttal, teszünk rá light sajtot és sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütőben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nokedli német hatásra terjedt el, ma már jellegzetes magyar étellé vált. Két féle változata is ismert, krumplival és anélkül. A régi időkben közkedvelt köret volt paprikások, pö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForralj vizet és főzd meg a rizst. Ha elkészült, reszeld bele a sajtot és önts rá annyi lisztet, amennyit felvesz. Kevergesd a masszát addig, amíg egy jól formázható állagot nem ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű