5 db nagyobb vöröshagyma
kb. 15 gerezd fokhagyma
kb. 6-7 dkg vaj
1 liter zöldségalaplé
4 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
só
őrölt bors
bio ételízesítő
kevés reszelt szerecsendió (kb. egy csipetnyi)
Az apróra kockázott vöröshagymát a vajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és összekevertem. Sóztam, borsoztam, beleszórtam a bio ételízesítőt, majd felöntöttem a zöldséglével és fedő alatt főztem.
Pár perc fővés után beleöntöttem tejszínt is, és a hagymát puhára főztem.
Hozzáadtam a tejfölt és a szerecsendiót, majd kézi mixerrel pürésítettem. Levesbetétként kétszersülttel tálaltam
1. lépés Adjuk a Knorr-kockákat 1 liter vízhez és hozzuk forrásba. Tegyük a csirkemell filéket a leveshez és forráspont alatt főzzük 12 percig. Majd vegyük ki és tegyük félre őket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a sütőtököt (vagyis meghámozzuk, kimagozzuk és felvágjuk - minél kisebb kockákra, annál hamarabb puhul majd meg és lesz könnyebb pépesíteni) Közben közepes lángon meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. 2. Egy lábosban felhevítjük az olajat, és a húst fehéredésig pirítjuk. 3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. 4. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű