1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só
pici cukor
5 dkg élesztőKrém:
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
1 tojás
20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
Általában csak fele krémet készítem, a másik tésztát tepertőkrémmel kenem meg
Megkelesztés után a megkelt tésztát, egyenletesen elosztjuk 8 felé, majd a részeket egyesével kerekre kb. 3 - 4mm vastagra elnyújtjuk, és megkenjük 25 dkg ráma, só, kis tejföl kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük majd meleg helyen 50 percet kelesztjük.Ezután szilikonos formába tesszük és további 30 percet kelesztjük .A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ha szárítottat használtok, akkor elég elkeverni a tejben, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű