menu

Családireceptkönyv.hu

Hajtovány:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só
pici cukor
5 dkg élesztőKrém:

20 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
1 tojás
20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

Elkészítés:


Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
Általában csak fele krémet készítem, a másik tésztát tepertőkrémmel kenem meg

Hajtovány:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás – fahéjas rúd
Vaníliás – fahéjas rúd

Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Dédanyáink kiflije
Dédanyáink kiflije

250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéska...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Sajtos kifli
Sajtos kifli

A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipór...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töltött zseb,Ili ahogy,... című albumába.
Töltött zseb,Ili ahogy,... című albumába.

Bedagasztottam,két részre osztottam.Az egyik részt jénaiba tettem kenyérnek,a másik felét nyolc részre osztottam,kis gombócokat formáltam,hagytam kelni.30 perc után hosszúkásra nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk