A töltelékhez:
fél kg marhahús
egy közepes fej hagyma
só
bors
1 tojás
A palacsintához:
10 ek liszt
1 tojás
2 ek olaj
só
szódavíz
A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 palacsinta lesz az említett mennyiségből. A ledarált húshoz hozzáadjuk a tojást, ha kell még fűszer, akkor adunk még hozzá. A palacsintára helyezünk ebből a masszából egy kanálnyit, és levélboríték szerűen összehajtjuk. Bepanírozzuk és olajban aranybarnára sütjük.
A hagymát kis kockákra, a megpucolt, megmosott gombát darabokra vágom, a hagymát kevés olajban megpirítom, majd rádobom a gombát. Befűszerezem, közben a sajtot lereszelem, egy keve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA póréhagymát hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk a zellerszárat, a répát, a cukkinit, majd a paprikával együtt robotgépben finomra aprítjuk. Egy evőkanál olajat felhevítünk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. ◾️A paradicsomot a vízzel kikeverjük. ◾️Az olajon a hagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt. ◾️Ízesítjük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst,sózzuk ,borsozzuk megszórjuk oreganóval és pároljuk. Amikor kész rátesszük a kukoricát és 1-2 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű