A töltelékhez:
fél kg marhahús
egy közepes fej hagyma
só
bors
1 tojás
A palacsintához:
10 ek liszt
1 tojás
2 ek olaj
só
szódavíz
A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 palacsinta lesz az említett mennyiségből. A ledarált húshoz hozzáadjuk a tojást, ha kell még fűszer, akkor adunk még hozzá. A palacsintára helyezünk ebből a masszából egy kanálnyit, és levélboríték szerűen összehajtjuk. Bepanírozzuk és olajban aranybarnára sütjük.
A póréhagymát hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk a zellerszárat, a répát, a cukkinit, majd a paprikával együtt robotgépben finomra aprítjuk. Egy evőkanál olajat felhevítünk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTócsni recept ! Őszinte leszek ,én még sosem készítettem de ígérem meg lesz . A tócsni receptet ! barátnőmtől kaptam , hogy nagyon finom . Azért meg osztanám veletek is . A krump...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetöröm és a hozzávalókkal összegyúrom. Gombócokat formázok belőle és sós forrásban levő vízbe rakom őket. A gobócok feljönnek a víz tetejére, akkor még 5 perci...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem. 2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű