a palacsintához:
2 tojás
só
1 kávéskanál juharszirup
5 dkg vaj
1,2 dl tej
20 dkg liszt
6 g sütőpor
lekvár
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal.
A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet felváltva, kisebb adagokban a tojásos masszához kevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjékből felvert kemény habot is. (Sűrű nokedlitészta állagúnak kell lennie.)
Kis teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem, és a szokottnál vastagabb, kb. 11 cm átmérőjű palacsintákat sütöttem a masszából úgy, hogy miután a tésztát a serpenyőbe szedtem, megszórtam áfonyaszemekkel, majd megfordítva a másik oldalát is megsütöttem.
A palacsintákat egymásra rétegeztem (nekem ebből a mennyiségből 8 palacsintát sikerült sütnöm), közéjük és a torony tetejére is kis darabka vajat tettem.
A juharszirupot külön kínáltam hozzá, de a desszert tetejét is meglocsolhatjuk vele.
A kukoricadarát megfőzzük, majd hozzá adjuk a túrót, jól összedolgozzuk. Ízlés szerint lehet rakni bele cukrot is. Ezután kis gombócokat formálunk, és pirított zsemlemorzsába f...
Elkészítési idő:Az almát meghámozzuk és lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, de nem öntjük ki, félretesszük. A reszelt almát, a lisztet, a sütőport, a fahéjt és a tojásokat összekeverjük. Az almaléb...
Elkészítési idő:1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt. 2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gy...
Elkészítési idő: