12 palacsinta
60 dkg pörkölt (borjú-, sertés- vagy csirkehúsból)
2 dl tejföl
pirospaprika, köménymag, őrölt bors.
A pörkölthúst ledaráljuk, és megtöltjük vele a pala¬csintákat. Tűzálló tálba rakjuk, szorosan egymás mellé.
A pörkölt szaftjából a tejföllel mártást készítünk. Meg¬fűszerezzük, és a palacsintákra öntjük, majd a tálat elő¬melegített sütőbe tesszük. Csak annyira sütjük meg, hogy a mártás besűrűsödjék
A burgonyát megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk. Annyi enyhén sózott vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, majd krumplinyomó...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A kefirt, a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliát kikeverjük, majd a liszthez adjuk. Görcsmentesre kavarjuk, majd félórán át pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste állítsuk össze a kovászt. Ehhez a kéz meleg vízben hagyjuk állni a morzsolt élesztőt, majd egy keverőtálban keverjük össze a liszttel. Nem kell dagasztani, csak keverjük össz...
Elkészítési idő: 2 óra kb Nehézség: KözepesA zúzott fokhagymát pici olajon pirítsd meg, majd szórd hozzá a lisztet, és készíts világos rántást. A spenótot főzd meg sós vízben, majd szedd ki, és turmixold össze. Tedd a rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű