menu

Családireceptkönyv.hu

ÍZES BUKTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő

Gyümölcsíz
Porcukor

Elkészítés:


A langyos tejben a cukrot elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.Addig a vagy kenyérsütőgép táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk a kész tésztát, egyenlő négyzetekre osztjuk. A darabokat egyesével megtöltjük a gyümölcsízzel, majd feltekerjük, és egy zsírozott tepsiben egymás mellé tesszük. Kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd a megkelt kifliket 25-30 perc alatt sütjük pirosra.
Kihűtjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

ÍZES BUKTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Berlini töltött farsangi fánk
Berlini töltött farsangi fánk

A vanília krémet már előző nap megfőzzük, és a hűtőben várja a töltést, hogy jó dermedt legyen. (de egész nyugodtan lehet vaníliás pudingport használni, az sokkal egyszerűbb) A ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Anyukám tökéletesre fejlesztett bejglije
Anyukám tökéletesre fejlesztett bejglije

A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Ezalatt a fél óra...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Stollen (Fűszermánia)
Stollen (Fűszermánia)

A lisztet összedolgoztam a kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel és hagytam kelni. Ezután beledolgoztam a szobahőmérsékletű vajat (a 20 dkg-ot), a maradék cukrot, sót, tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kürtös kalács
Kürtös kalács

1. A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, sóhoz és tojáshoz. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk és jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkeln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk