60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő
Gyümölcsíz
Porcukor
A langyos tejben a cukrot elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.Addig a vagy kenyérsütőgép táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk a kész tésztát, egyenlő négyzetekre osztjuk. A darabokat egyesével megtöltjük a gyümölcsízzel, majd feltekerjük, és egy zsírozott tepsiben egymás mellé tesszük. Kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd a megkelt kifliket 25-30 perc alatt sütjük pirosra.
Kihűtjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Élesztő,langyos cukros tej,futtatni.Liszt,vaj,tojás,só,cukor és vaníliás cukor ,ezeket összegyúrom.Hozzáöntöm a kovászt és a langyos tejet,és jól kidolgozott,nem túl kemény tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztógép táljába morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a meglangyosított tejet, amiből 2-3 evőkanálnyit visszatartunk. Egy habverővel vagy spatulával alaposan elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral felfuttatóm.Egy nagyobb tálba a lisztet átszitálom,mélyedés készítek a közepébe és a többi hozzávalókat is hozzárakom a felfuttatót élesztővel,könnyű lágy té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szárított élesztőt összekeverjük a liszttel, majd -a gyümölcsök kivételével- a tészta hozzávalóit robotgép segítségével megdagasztjuk (7-10 perc). Az utolsó két percben hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes