36 dkg cukor
36 dkg liszt
1 Ráma (25 dkg)
5 db tojás
1 cs sütőpor
1 kis pohár tejföl
15 dkg magozott meggy
A tojás sárgákat a cukorral és a rámával habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és megszórjuk kimagozott meggyel. Közepes hőfokon, kb. 180 fokon készre sütjük. Porcukorral megszórva, kockára vágva tálaljuk.
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a margarinnal. Ezután keverd hozzá a porcukrot, a kakaót, majd add hozzá a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrd ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük. Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...
Elkészítési idő: 3óra Nehézség: Nehéz