menu

Családireceptkönyv.hu

SPAGETTI EMILIANA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej vöröshagyma
25 dkg bacon szalonna
2-3 ek olívaolaj
25 dkg zöldborsó
25 dkg spagetti
5 dl főzőtejszín
1-2 ek cukor
1 ek ételízesítő ( el is maradhat)
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
bors
reszelt sajt

Elkészítés:


A bacon szalonnát apróra felkockázom és az olajon odateszem pirítani. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket wokban készíteni.

Mikor már majdnem jó ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom.

5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós.
Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.

Közben a spagettit kifőzöm a szokásos módon.

Végül a tésztát és a ragut összekeverem.

Tálalásnál reszelt sajtot szórok a tetejére.

SPAGETTI EMILIANA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dél-Olasz rakott húsos penne
Dél-Olasz rakott húsos penne

A tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos ricottás tésztakagyló
Spenótos ricottás tésztakagyló

A spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt köve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Szentgyörgyi palacsinta
Szentgyörgyi palacsinta

Palacsinta: habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált lisztet. Ha már teljesen sima, hozzákeverjük a s...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Sváb húsos táska
Sváb húsos táska

A lisztet sóval, langyos vízzel, olajjal és ecettel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és forró vízben 3 percig előfőzzük, majd leszű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk