1 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
3 db babérlevél
20 dkg lángolt kolbász
3 ek olaj
2 ek liszt
2 kis doboz tejföl
1 ek pirospaprika
ételízesítő
só
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti az ételt, aki levesesen szereti az kétszer annyi vizet is önthet, bár ez nekem már nagyon híg lenne, ha sűrűre szeretnénk a levest akkor elég ha úgy kb. 4-5 cm-el több víz legyen, mint krumpli). A hagyma külső héját leszedjük, megmossuk a krumplihoz tesszük. 1 kanál sóval elkezdjük főzni. 3 db babérlevelet is hozzáadjuk, amíg fő a krumpli elkészítjük a rántást.
Rántás: 3 ek. olajat teflonban felmelegítünk, 2 ek lisztet kavarunk hozzá, világos zsemle színűre pirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről. Kb. 2 percig állni hagyjuk 1 ek piros paprikát keverünk hozzá, ezután a 2 doboz tejfölt jól elkeverjük a rántásunkban.
Ételízesítővel ízesíthetjük a krumplit (ízlés szerint), amikor félig megfőtt beletesszük a karikára vágott kolbászt. Mikor a krumpli teljesen megfőtt hozzákeverjük a rántást, együtt felfőzzük és lezárjuk.
A spárgafejeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágom és félreteszem, a törzseket pedig 2 cm-es darabokra vágom. A törzseket egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, beletes...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű--Összevágtam az aprólékot, zöldségeket. --Mindet beletettem a fazékba egy pici olajra, a zöldségeket ,csirkeaprólékot zöldborsóval együtt, pár percig dinszteltem. -Felengedtem...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA szalonnát kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Egy edényben a zsiradékot felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát és a hagymát. Beletesszük a felkariká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket hámoztam és szeleteltem. Csak négyféle zöldséget használtam, kétszínű (narancs és citromsárga) répát, brokkolit és karfiolt. Apró húsgombócokat készítettem: A darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű