10dkg ráma, 15dkg barna cukor, de én a sima kristály cukrot tettem bele, 20dkg liszt, késhegynyi sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só, 2 evőkanál kakaópor, 1 egész tojás, 3-4 evőkanál tej, 1 tábla csoki.
Elkészítése: A rámát megolvasztani belekeverni a cukrot. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, a kakaóport és elkeverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk a rámás cukros masszához, hozzáadjuk az egész tojást, és 3-4 evőkanál tejet, alaposan elkeverjük. Sűrű, de fakanállal keverhető masszát kell hogy kapjunk. Végül beleszórjuk a kis kockára vágott csokit, és összekeverjük. Kanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapírral fedett tepsi hátára. 170 fokon 12-15 perc alatt megsülnek, és a tepsin hagyjuk kihűlni, majd jól zárható dobozba rakjuk.
A mézet és a margarint fölolvasztjuk (mikróban szoktam) a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk - a tejből csak a végén adunk hozzá, épp csak annyit, hogy gyúrható legyen (ha...
Elkészítési idő:Mindent fakanállal összekeverni, mehet a sütőbe. 200 fokon 15 perc.
Elkészítési idő:A Túróba citromhéj és cukor, (nádcukor ) van összekeverve. A z Élesztőt egy tejben cukorral felfuttatjuk,Összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól begyúrjuk...hadd "izzadjon " a p...
Elkészítési idő: