10dkg ráma, 15dkg barna cukor, de én a sima kristály cukrot tettem bele, 20dkg liszt, késhegynyi sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só, 2 evőkanál kakaópor, 1 egész tojás, 3-4 evőkanál tej, 1 tábla csoki.
Elkészítése: A rámát megolvasztani belekeverni a cukrot. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, a kakaóport és elkeverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk a rámás cukros masszához, hozzáadjuk az egész tojást, és 3-4 evőkanál tejet, alaposan elkeverjük. Sűrű, de fakanállal keverhető masszát kell hogy kapjunk. Végül beleszórjuk a kis kockára vágott csokit, és összekeverjük. Kanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapírral fedett tepsi hátára. 170 fokon 12-15 perc alatt megsülnek, és a tepsin hagyjuk kihűlni, majd jól zárható dobozba rakjuk.
A tojássárgákat a vajjal, a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet. Kizsírozott tepsibe terítjük (kerek formáb...
Elkészítési idő:a tészta hozzávalóit összegyúrjuk -5 részre osztjuk és egy közepes tepsi hátán -5 lapot sütünk -elkészitjük a krémet -25 dkg cukrot megolvasztjuk ...karamellizáljuk -amikor jó...
Elkészítési idő: 60Egy kézi mixer segítségével a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, beleszórjuk a szódabikarbónát és a vanília őrleményt, vég...
Elkészítési idő: