Családireceptkönyv.hu

gyors kovászos kenyér


Írta:

Adag: 1 db szép kenyé
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerüen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagsztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adnihozzá, ez mindig liszt függő

Elkészítés:


kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balrol is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni ugy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespricelni vizzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
jó munkát sok sikert… üdv Vali

gyors kovászos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Szendvics kenyér kiflinek, zsemlécskének, stanglinak
Szendvics kenyér kiflinek, zsemlécskének, stanglinak

18 dkg lisztből, 2 dkg élesztőből, 2 kockacukorból, 2 deci tejből kovászt keverünk. Mikor megkelt, hozzáadunk 18 dkg – diónyi vajjal, csipet sóval jól eldolgozott – liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Házikenyér
Házikenyér

A hozzávalókat betöltjük a gépbe. 30 percig dagasztjuk, majd 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük, utána átgyúrjuk, cipóra formázzuk, majd bevagdossuk, olivaolajjal megkenjük,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors kovászos kenyér
Gyors kovászos kenyér

összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk