sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerüen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagsztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adnihozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balrol is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni ugy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespricelni vizzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
jó munkát sok sikert… üdv Vali
Összedagasztom a hozzávalókat és 30 percig kelni hagyom, majd lisztezett deszkán 8 db részre osztom, egyenként kinyújtom és kifli formára tekerem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA két tojással kelt tésztát készítünk,duplájára kelesztjük,kb. 30-40 perc alatt.A töltelékhez az uborkát apró kockákra vágjuk,sonkát daráljuk,a sajtot lereszeljük.Összedolgozzuk,í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy zárható tálban vagy konyharuhával lefedve kb. 15 percre 50 fokos sütőbe tesszük. Ezalatt a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha a liszt már kézmeleg a hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes