A tészta:
50 dkg liszt,
8 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
2 dkg szalalkáli,
2 dl tej.
A krémhez:
35 dkg cukor,
1 l tej,
5 dkg kakaópor,
6 evőkanál liszt,
10 dkg vaj,
1.cs. vaníliáscukor.
A lisztet a zsírral és a cukorral elmorzsoljuk.A tejben a szalalkálit felfuttatjuk, és a liszthez adjuk rétestészta álagúra gyúrjuk, ha kell bele még tej adjunk hozzá. A tésztát hat felé vágjuk, és vékonyra nyujtjuk, majd tepsi hátán amit elötte meg lisztezünk külön-külön megsütjük!!! (200fok,10 perc,gáz sütő)
Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral,és a vaníliával forrni tesszük! A lisztet a kakaóval és a maradék tejjel kikeverjük,és forrásba lévő tejhez öntjük, folytonos keverés mellett sürű krémmé fözzük!!! A krémet a tüzröl levesszük, és hozzáadjuk a fele vajat , és még a meleg krémmel megtöltjük egyenként a lapokat!! (egyenlően elosztva) A megmaradt vajat felolvasztjuk megkenjük vele a tetejét , és porcukorral meghintjük!!! (csak másnap szeleteljük fel)
Én a krémből dupla adagot csináltam,mi a családban nagyon szeretjük a jó krémes sütiket!
Fahéjas csillag elkészítése: A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor kezd keményedni, kisebb adagokban hozzászitáljuk a porcukrot és azzal is továb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral, hozzáadjuk a puha vajat és vele együtt is habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat, a fahéjat, a sót meg az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű