Családireceptkönyv.hu

Puncsos szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 egész tojás,
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
citromhéj,
4 tojásfehérje és
15 dkg daraliszt
barackíz

Elkészítés:


A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük.
A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjük a kikevert tésztához. A tésztát a kikent, meglisztezett tepsibe öntjük és lassan megsütjük.
Mikor a tészta megsül, kivesszük a tepsiből megnedvesített késsel hosszában három egyforma részre szeljük. Az alsó részt baracklekvárral megkenjük és a töltelék felét is rákenjük. Ráborítjuk a második a második részt, meglocsoljuk rummal, megkenjük baracklekvárral és a töltelék maradékával. Betakarjuk a harmadik lappal, 1 óra hosszat nehezékkel terheljük meg, majd bevonjuk rumos mázzal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltelék:
Hozzávalók:
15 deka porcukor,
15 darab piskóta,
1 citrom leve,
15 deka őrölt dió,
5 deka csokoládé és
1 deci rum


A cukrot egy kevés vízzel sűrű sziruppá főzzük. A kihűlt sziruppal meglocsoljuk a piskótát, hozzákeverjük a citromlevet, az őrölt diót és a rumot. A tölteléket jól kikeverjük és összevegyítjük a reszelt csokoládéval. Az egészet még egyszer jól átkeverjük.
Rumos máz:
26 deka porcukor,
2 evőkanál forrásban lévő vízzel és
2 evőkanál rummal fél óra hosszat keverjük
Jó étvágyat!
-Egy kedves Olvasónk tanácsa: Sziasztok! Én nemrég elkészítettem egy másik puncs szeletet és annak a mázát úgy csináltam, hogy meggyszörpöt kevertem össze porcukorral kenhető állagúra és azt simítottam a tetejére. Egyszerű volt megcsinálni és hamar megkeményedett.
-Van egyszerűbb puncsos máz, íme: 25 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál meggylé. Jól kikeverem hidegen, és a sütire kenem. Nem kell félóráig keverni.

Puncsos szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Kavart túros
Kavart túros

A cukrot a tojásokal habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet. A tölteléket elkészitjük.A tész...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Keksz--zabos keksz
anya--Keksz--zabos keksz

1.) A száraz anyagokat keverjük össze! A vajat és a mézet melegítve olvasszuk fel, a szódabikarbónát oldjuk fel a forróvízben és minden hozzávalót gyúrjunk egybe! 2.) D...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mekis almás táska-Paleo
Mekis almás táska-Paleo

Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzel, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk