3 tojásfehérjét, 3 kanál cukorral kemény habbá verek, majd egyenként belekeverem a 3 tojássárgáját. A végén belekeverem a 3 kanál lisztet. Megsütöm tortaformában. 2 adagot készitek belőle.
Puncskrém elkészitése: 5 tojásból piskótát készitek, az előzőek szerint, majd tepsiben megsütöm. Felkockázom. Megszórom 15 dkg darált dióval, 2 csomag vaniliáscukorral, 3 citrom héjával, 1 rumaromával, 2-3 kanál lekvárral, 3 kanál kakakóporral és ezt jól összedolgozom. 20 dkg kristálycukrot másfél dl vizzel felfőzöm, majd a darabolt piskótára öntöm. Jól összedolgozom.
Megtöltöm a piskótákat.
Cukorfondant készitése: 1 evőkanál étkezési zselatint felfőzök 6 evőkanál vizzel, beleteszek 2 evőkanál mézet, és egy evőkanál margarint. /Ételfestékkel szinezem!/ Fél kg porcukorral összedolgozom, és még annyi porcukrot teszek hozzá amennyit felvesz, gyúrható tésztát készitek belőle. Hűtőszekrénybe teszem.
A megtöltött tortalapot a cukorfondanttal bevonom, majd tetszés szerint diszitem.A tortát Andrea Molnár receptje alapján sütöttem.
ELKÉSZÍTÉS: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott,...
Elkészítési idő: 75A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól meg kell nyomko...
Elkészítési idő: 30 perc