Családireceptkönyv.hu

Barhesz


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg Bl55 liszt, 2 ek burgonyapehely, 1 tk. só, 1 ek. cukor, 2 tojás, 1 tojássárgája, 2 dl víz, 3 ek. olaj, 2 dkg friss élesztő
Tetejére: 1 egész tojás felverve, egész szemes mák

Elkészítés:


Minden hozzávalót a dagasztógépembe tettem és körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és az edény falához sem. Tálba tettem és lefedtem 2 órán át kelesztettem. (Elmentem közben itthonról azért kelesztettem most ennyi ideig).Óvatosan kifordítottam a tálból és egy kicsit átdolgoztam a tésztát, gömbölyítettem és négy egyforma részre vágtam (legalábbis megpróbáltam). 15 percig pihentettem. Pihentetés után négy egyforma rudat sodortam belőle és meghajtogattam a kalácsot. Megkentem a felvert tojással és fél órán keresztül kelesztettem újra. Félidőben bekapcsoltam a sütőt 170 fokra. Amikor letelelt a fél óra megkentem újra tojással és bőségesen megszórtam mákkal. 40 perc alatt készre sütöttem.

Barhesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekváros buktagombóc
Lekváros buktagombóc

Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben A többi hozzávalót addig összemorzsoljuk,majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk . Nem ragadós,könnyen kezelhető tésztát kell kap...

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Aszalt szilvás tekercs
Aszalt szilvás tekercs

Elkészítés: Az aszalt szilvát a lekvárban egy kicsit (kevergetés mellett) felfőzöm, majd rúdmixerrel összepépesítem. Kicsi cukrot teszek bele és hagyom kihűlni. A hozzávalókat...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
NEJÚŽASNĚJŠÍ VÁNOČKA
NEJÚŽASNĚJŠÍ VÁNOČKA

Těsto vymícháváme tak dlouho, aby se nelepilo na stěny a případně dle potřeby ještě přisypáváme mouku, je-li těsto řídké, nebo mléko, je-li naopak tuhé. Jakmile bude tuhé při zaděl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kalács szívek
Kalács szívek

A meglangyosított, cukorral elkevert tejben futtassuk fel az élesztőport. A lisztet a sóval, a tojással, a vajjal és a felfuttatott élesztővel gyúrjuk össze. A kakaóból és a vízb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk