50 dkg Bl55 liszt, 2 ek. burgonyapehely, 1 ek. cukor, 2 tk. só, 15 dkg joghurt, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 2 dkg friss élesztő, virsli, sajt
Tetejére. 1 tojás, szezámmag
Minden alapanyagot a dagasztógépem táljába tettem, körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és a tálhoz sem. Tálba tettem és lefedve a duplájára kelesztettem. Óvatosan kifordítottam a tálból és egy kicsit átgyúrtam, gömbölyítettem és tálat ráfordítva fél órán keresztül pihenni hagytam. Pihentetés után kinyújtottam a tésztát és csíkokra vágtam. A virsliket hosszában bevágtam (nem vágtam az alját) és a közepébe sajtot tettem. A tésztát szorosan a virsli köré tekertem, majd egy kicsit megsodortam őket, hogy a tészta hozzátapadjon a virslihez.
Amíg sült a barhesz, kelesztettem, majd bekentem a felvert a tojással és megszórtam szezámmaggal. 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem
Ezt összegyúrjuk, és már lehet sütni.
Elkészítési idő:A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a Rögös túrót, a tejfölt, sót és sütőport. Alaposan kidolgozom a tésztát, majd meglisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom....
Elkészítési idő: 15 percAz élesztőt egy kicsi meleg tejben kevéske cukorral fel kell futtatni A kétféle lisztet összekeverem, a margarinnal és kidolgozom. Mehet bele a felfutott élesztő, és a 2 tojás sá...
Elkészítési idő:Bedagasztjuk a hozzávalókat,én mindent a hűtőből vettem ki. Kelesztés kb 40 percig Kinyújtom, olvasztott vajjal lekenem a tésztát, feltekerem mint a bejglit Ismét kelesztés kb...
Elkészítési idő: 2 óra +