50 dkg Bl55 liszt, 2 ek. burgonyapehely, 1 ek. cukor, 2 tk. só, 15 dkg joghurt, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 2 dkg friss élesztő, virsli, sajt
Tetejére. 1 tojás, szezámmag
Minden alapanyagot a dagasztógépem táljába tettem, körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és a tálhoz sem. Tálba tettem és lefedve a duplájára kelesztettem. Óvatosan kifordítottam a tálból és egy kicsit átgyúrtam, gömbölyítettem és tálat ráfordítva fél órán keresztül pihenni hagytam. Pihentetés után kinyújtottam a tésztát és csíkokra vágtam. A virsliket hosszában bevágtam (nem vágtam az alját) és a közepébe sajtot tettem. A tésztát szorosan a virsli köré tekertem, majd egy kicsit megsodortam őket, hogy a tészta hozzátapadjon a virslihez.
Amíg sült a barhesz, kelesztettem, majd bekentem a felvert a tojással és megszórtam szezámmaggal. 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem
A vajat, a lisztet és a sót morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a sajt 3/4-ét és 2 tojássárgáját. Gyúrjuk jól össze, majd tegyük egy órára a hűtőbe. Majd nyújtsuk ki jó vékonyra, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát 8 cipóra osztjuk. A Rama-t a sóval kikeverjük. A kinyújtott cipót megkenjük a sós margarinnal, majd ráteszünk egy másik kinyújtott cipót. Háromszög alakúra vágjuk, majd...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, olajat, majd a felfuttatott élesztővel bedagas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű