50 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
400 g babapiskóta (két csomag)
3 dl feketekávé
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tojásfehérjéket és sárgájákat különválasztjuk. A fehérjét egy mélyebb tálban kemény habbá verjük.
A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra verjük.
A habba egy fakanállal szépen lassan beleforgatjuk a mascarponét, majd a tojássárgájás cukros masszát.
Egy szögletes, mélyebb tálat veszünk elő. A kávét egy kis tálba öntjük. Aki nem szereti az erőteljes kávé ízt, az hígítsa fel tejjel. Szerintem így sokkal finomabb lesz a tiramisu.
A babapiskótákat hirtelen mindkét oldalánál megmártjuk a kihűlt kávéba. A tál, amibe belerakjuk őket, függőlegesen álljon előttünk, és ugyanígy szorosan egymás mellé helyezzük a babapiskótákat (kb. 5-6 fér egymás mellé). Ezzel a módszerrel kirakjuk a tál alját, a krém felét ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk, újabb babapiskótás réteget pakolunk rá, a maradék krémet a tetejére öntjük, és elsimítjuk.
A tetejére kakaóport szitálunk, és a legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
1. A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk. 2. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük. 3. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta:A tojások sárgáját a sütőporral,édesítővel és 5 kanál vízzel habosra felverjük,majd hozzáadjuk a lisztet,mindig 1-1 kanállal,végül a kakaóport.A tojások fehérjét csipet sóva...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA lisztet keverjük el a sütőporral. A tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a sót, a két fajta cukrot, a tejet és a citromhéjat jól keverjük össze és adjuk a liszthez. A fehér...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűCukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz. Amikor kihűl, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű