Családireceptkönyv.hu

Finom ropogós keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 25 dkg sajt reszelve, 1 csomag margarin vagy zsír, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 1 tejföl vagy tej

Elkészítés:


Keksz sütőt fel forrósítjuk első használatnál kizsírozzuk, a tésztát jól kigyúrjuk és diónyi gombócokat készítünk, adagonként átfordítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bejgli ( Bernáth József Séf )
Bejgli ( Bernáth József Séf )

A hideg tejbe (igen, hideg tejbe!) belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojássárgáját. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a porcukorral és a sóval. Az apróra felkock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
565.POZSONYI KIFLI
565.POZSONYI KIFLI

A lisztben elkeverem a cukrot, sót, majd elmorzsolom benne a margarint, zsírt, élesztőt. A tojás sárgáját is hozzáadom és a tejet kis mennyiségben adagolva gyúrni kezdem. A tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Krémes
Krémes

A tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt süt...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szalalkális vizespiskóta
Szalalkális vizespiskóta

VIZES PISKÓTA ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 20 perc - A tojásfehérjékből és 3 evőkanál vízből habot verünk, hozzáadjuk a 9 evőkanál kristálycukrot. Tovább verjük, míg az egész kemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk