1 kg liszt, 25 dkg sajt reszelve, 1 csomag margarin vagy zsír, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 1 tejföl vagy tej
Keksz sütőt fel forrósítjuk első használatnál kizsírozzuk, a tésztát jól kigyúrjuk és diónyi gombócokat készítünk, adagonként átfordítjuk.
170 fokon 20-25 perc sütés.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk, a cérnametéltet kifőzzük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a túrót, tejfölt, tejszínt, búzadarát és az olvasztott, de nem forró...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElőször a lisztet, cukrot összekeverem, majd hozzákeverem a többi hozzávalót is. 190 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézKelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű