A pudinghoz
9 dl 2,8%-os tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
kristálycukor (amennyi a pudinghoz kell)
A tésztához
5 db tojásfehérje
5 db tojássárgája
5 evőkanál kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
1 dl 2,8%-os tej
1 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
5 evőkanál búzaliszt
10 g sütőpor
A csoki öntethez
50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
2 evőkanál étolaj
A vaníliás és puncs pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
Egy 25x34 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek.
A masszát beleöntöm a tepsibe.
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre.
A vaníliás és a puncs pudingot felváltva szoktam a masszába kanalazni.
Piskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fe...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűHa pihentetés nélkül nélkül kívánunk dolgozni a tésztával,először a tölteléket készítjük el: a a mazsolát forró vízben megmossuk,lecsepegtetjük,apróra vágjuk. Felforraljuk a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összegyúrom annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb. 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom,...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűSütőpapírral kibélelek egy tepsit. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Elkeverjük a száraz hozzávalókat. A lisztet/ket egy tálba szitálom. Elkeverem benne a sütőport, a fahéjat, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes