Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almáspite fagyival


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 db alma hámozva, vékonyra gyalulva
1 tk. fahéj
2-3 ek. citromlé
+
2 tojásfehérje
10 dkg puha kókuszolaj
8 dkg erythritol
18 dkg darált mandula
8 dkg nyílgyökérpor

A vanília fagyi hozzávalói:
4 tojás sárgája
10 dkg erythrirol (porrá őrölve)
5 dl mandulatej (más tej is jó)
2 ek. kókuszolaj
1 vanília rúd magjai
2 lap zselatin

Elkészítés:


A mandulatejet tedd fel forralni, tedd bele a vanília magokat és az üres vanília rudat is. Amikor a tej felforrt, vedd le a tűzhelyről, keverd hozzá a kókuszvajat és hagyd állni negyed órát. A tojások sárgáját keverd habosra az édesítővel 3-4 percig, amíg kifehéredik és habos, krémes állaga nem lesz. Az üres vaníliarudat dobd ki a tejből, majd folytonos keverés közben lassú sugárban öntsd a krémes tojássárgához. Egy vastagfalú fazékba öntsd át és nagyon lassú tűzön folytonos keverés közben főzd sűrű krémmé, ez kb. 10 perc. Forralni nem szabad, mert kicsapódik a tojássárga és csomós lesz. Ha ez mégis megtörténik, akkor egy sűrű szitán át kell paszírozni a krémet, újra sima lesz. A zselatin lapokat áztasd kevés hideg vízbe 5 percre, majd pár kanál forró vízben old fel és keverd a forró vaníliás krémhez. A krém nem lesz annyira sűrű, mintha zsíros tejszínnel készült volna, de a zselatintól jobb állaga lesz a fagyinak. A vaníliás krémet hűtsd ki, akár előző nap is elkészítheted. Öntsd fagyigépbe és kb 20-30 perc alatt kész is van a fagyi, a gépedtől függ. A pitéhez az almákat hámozd meg, vágd negyedekbe, szedd ki a magházat és gyaluld le vékonyra. Én a robotgép szeletelőjét használtam hozzá, így tényleg pillanatokalatt készen volt. Keverd el a citromlével és a fahéjjal, édesítőt én nem adtam az almához. Terítsd az almát egy 30x20 centis jénai tálba vagy hasonló tepsibe, nem olajoztam a formát, elég sok zsíradék van a tésztában. A tésztaréteghez minden hozzávalót vegyíts el, keverd jól össze. Kanalazd az alma tetejére, a kanállal simítsd el a tetejét, a massza kicsit ragacsos, ha nehezen megy a szétterítés, nedvesítsd meg a kanalat. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig süsd, én az utolsó 5 percre rákapcsoltam a felső grillt, így jó ropogós lett a teteje. Ha nincs ilyen funkció a sütődön, akkor próbáld meg a végén picit magasabb hőmérsékleten sütni, de ne túl sokáig, figyelj, nehogy megégjen. Langyosan vágd kockára és tálald a friss vanília fagyival.

Trükkök, tippek, praktikák:


Trollanyu

Almáspite fagyival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
578.TEHÉNTÚRÓS PITE
578.TEHÉNTÚRÓS PITE

Elkészítése: 1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Italijanski kolac sa bademima
Italijanski kolac sa bademima

1. Pripremiti okrugli kalup oblozen sa papirom za pecenje. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180 stepeni. Bjelanca sa dvije kasike secera izraditi u cvrsti snjeg. Maslac i ostali...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kekszrúd
Kekszrúd

A háztartási kekszet kézzel összetörjük (kb. egy darabot négy felé). A cukrot, a keserű kakaót, a lisztet szárazon összekeverjük, majd feltesszük főni a tejjel és az olvasztott m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bohémia kocka
Bohémia kocka

A piskóta készítése: A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük,hozzá adjuk a cukrot ,majd keményre verjük. A tojás sárgákat hozzá keverjük,majd a kakaóval,sütőporral elkevert liszt...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk