3 kis pohár tejföl
5 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
2 teáskanál porcukor ( vagy bármilyen édesítő )
1/2 citrom leve
só, fehérbors
Egyszerűen összekeverem a hozzávalókat.
A franciasalátához: 1 csomag francia alap, alma, savanyú uborka tetszés szerint apróra vágva.
A krumplisalátához: 70 dkg hajában megfőtt burgonya szeletelve és 2 fej lilahagyma vékonyan szelve.
Én a főtt burgonyát kettévágom és tojás szeletelőn átnyomom.
Nem baj ha szétesik.
A kiolvasztott szalonna kockákkal együtt megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát is, fűszerezzük, majd vízzel felengedve 5 percig főzzük. A kockára vágott burgonyát olajban pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes nagyságú krumplikat héjában megfőzzük. Ha kész meghámozzuk, majd 1 cm-es karikákra vágjuk. Tepsibe egymás mellé rakjuk, sózzuk, megszórjuk egész köménnyel és rárakjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát. 2. A sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűa megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű