Családireceptkönyv.hu

Falusi gombaleves


Írta:

Elk. idő: 20 prc
Adag: 3 szemelyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg gomba fejek (csiperke) 2 darab sárgarépa
0,5 dkg burgonya 1 darab paradicsom vagy paprika
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olaj
só bors izlés szerint
4 kis petrezselyem lapi

Elkészítés:


Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát , majd rádobjuk a gombát mikor ezek meg vannak rá tesszük a paradicsomot és a sárgarépát amit kockára vágtam fel , s haggyuk picit azt is párolni . Miután hagytuk kicsit felöntjük vizzel , haggyuk picit , sózzuk és borsozzuk izlés szerint . Mikor már meg van puhulva benne a zöldség akkor bele teszem a petrezselyem lapit amit apróra vágunk fel . s haggyuk jol főjenek meg . Mikor meg van főve , meleg tálalva tejfőlel tálalom .

Jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


trükkök én só helyett vegetát és leves kockát használok leveskockábol mind 2 fajtából szoktam tenni : csirkés és zöldségest használok .

Kinek a kedvence ez a recept?


nagy
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
ZÖLDSÉGGOLYÓ
ZÖLDSÉGGOLYÓ

1 db hagymát olajon megdinsztelni Egy jó marék csiperke gombát aprítani, míg egynemű lesz. A hagymás alappal megsütni a gombát, fűszerezni só, bors, fokhagyma. Közben: 5 dkg dió...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Baconbe tekert sajtkrémes gomba
Baconbe tekert sajtkrémes gomba

Elkészítés: A gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kiskanállal kikaparjuk. A mozzarellát széttépkedjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát. Aprítóba tes...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Hagymás, gombás levelestészta
Hagymás, gombás levelestészta

1. Melegítse elő a sütőt 220 ° C/200 ° C -os ventilátorra/gázra 7. 2. Melegítsen fel 2 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a hagymát, és nagy lángon 3-4 percig pirí...

Elkészítési idő: 3 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos gombakrém
Sajtos gombakrém

A gombát megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Robotgéppel felaprítjuk a petrezselyemmel együtt. Egy tálban elkeverjük a sajtkrémet a vajjal, majd hozzáadjuk a gombát is. F...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk