Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Falusi gombaleves


Írta:

Elk. idő: 20 prc
Adag: 3 szemelyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg gomba fejek (csiperke) 2 darab sárgarépa
0,5 dkg burgonya 1 darab paradicsom vagy paprika
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olaj
só bors izlés szerint
4 kis petrezselyem lapi

Elkészítés:


Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát , majd rádobjuk a gombát mikor ezek meg vannak rá tesszük a paradicsomot és a sárgarépát amit kockára vágtam fel , s haggyuk picit azt is párolni . Miután hagytuk kicsit felöntjük vizzel , haggyuk picit , sózzuk és borsozzuk izlés szerint . Mikor már meg van puhulva benne a zöldség akkor bele teszem a petrezselyem lapit amit apróra vágunk fel . s haggyuk jol főjenek meg . Mikor meg van főve , meleg tálalva tejfőlel tálalom .

Jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


trükkök én só helyett vegetát és leves kockát használok leveskockábol mind 2 fajtából szoktam tenni : csirkés és zöldségest használok .

Kinek a kedvence ez a recept?


nagy
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás sertéspörkölt - OK
Gombás sertéspörkölt - OK

1. A hagymát apróra vágom, és a húst felkockázom 2. Olajban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a felkockázott húst, és együtt is párolom kevés ideig. 3. Fűszerezem. Só, bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Szegfűgombaleves
Szegfűgombaleves

Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, egy kicsit szétszedegetjük. A vajat (margarint) az olajjal együtt egy kicsit megforrósítjuk, a hagymát 3-4 perc alatt megfuttat...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
GOMBA POR
GOMBA POR

Gombapor Saját termesztésű laska gombánkat daráltuk porrá. A gomba fogyasztása minden héten fontos lenne az egészségünk szempontjából. A laska az orosz természetgyógyásza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Juhtúróval töltött gomba - OK
Juhtúróval töltött gomba - OK

1. A gombák tönkjét kitörjük, kis kockára vágjuk. 2. A gombafejeket megmossuk és besózzuk. 3. Az újhagymát apróra vágjuk. 4. Összekeverjük a túrót a tejföllel, borssal é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk