0.5 kg sertés rövidkaraj (5 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
75 g vaj
1 közepes db vöröshagyma
10 dkg bacon
25 dkg barna csiperkegomba
1 evőkanál finomliszt
3 közepes db újhagyma
20 dkg reszelt edami sajt
3.5 dl tej
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.
A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet a finomra aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.
Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.
A zöldséges ragut a karajszeletekre kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
A gombát aprítóba tettem, majd kevés olajon megpároltam, fűszereztem - só, bors, fokhagymapor. Hozzáadtam a reszelt sajtot, félre tettem hűlni. Amennyiben levet ereszt, azt öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 ek napraforgó olaj 1 közepes db vöröshagyma 25 dkg csiperkegomba só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 1 csapott ek finomliszt 3 teáskanál petrezselyem 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLácd fenn!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű