0.5 kg sertés rövidkaraj (5 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
75 g vaj
1 közepes db vöröshagyma
10 dkg bacon
25 dkg barna csiperkegomba
1 evőkanál finomliszt
3 közepes db újhagyma
20 dkg reszelt edami sajt
3.5 dl tej
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.
A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet a finomra aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.
Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.
A zöldséges ragut a karajszeletekre kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
1. A gombapörköltet elkészítjük. 2. A nyers burgonyaszemeket meghámozzuk, a tetejükről egy lapot levágunk, a belsejüket kivájjuk. 3. A gombapörkölt levéből egy kevéssel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tisztítsuk meg a gombákat, és a vöröshagymát, majd vágjuk fel apróra őket. 2. A paradicsomok felső részét vékonyan vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki, majd fordítsuk lefelé,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombák tönkjét kitörjük, kis kockára vágjuk. 2. A gombafejeket megmossuk és besózzuk. 3. Maradék pörkölt vagy sült hús darálva, vagy pépesítve kis tejföllel lazítva és t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük- . Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csí...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű